Onnavolgbare Alli en assistkoning Eriksen draaien zegereeks Chelsea de nek om

04-01-2017 22:51
15

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond een einde gemaakt aan de zegereeks van Chelsea. Na dertien Premier League-overwinningen op rij ging de ploeg van manager Antonio Conte met 2-0 onderuit op White Hart Lane. Dele Alli was de grote man.

Tottenham en Chelsea gaven elkaar aanvankelijk weinig toe in Londen, waar een competitierecord voor het grijpen lag voor de bezoekers. Na een aantal mogelijkheden over en weer én een woede-uitbarsting van Diego Costa, kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Dele Alli kopte in de blessuretijd van de eerste helft een afgemeten voorzet van Christian Eriksen tegen de touwen.

Alli was ook in de tweede helft de gevierde man. Met een kopie van de openingstreffer (voorzet Eriksen, kopbal Alli) verdubbelde hij de voorsprong: 2-0. Het was zijn zevende goal in de laatste vier duels en de derde 'brace' in de laatste drie duels.

Chelsea deed er na de 2-0 alles aan om nog wat te forceren, maar in het laatste half uur zat dat er niet meer in. Voor Chelsea komt daarmee een einde aan een reeks van dertien competitiezeges. De eerste plek komt vooralsnog niet in gevaar. Chelsea heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Liverpool. Tottenham klimt door de driepunter naar de derde plaats.