Heerenveen ontvangt bod en ziet Eredivisie-interesse: 'Blijf liever in Nederland'

Heerenveen ontvangt bod en ziet Eredivisie-interesse: 'Blijf liever in Nederland'

07-01-2017 08:45
7

Simon Thern staat in de belangstelling van veel clubs. Zijn huidige werkgever sc Heerenveen ontving zelfs al een bod van een Zweedse club. Maar er ligt geen akkoord over de middenvelder, zo benadrukt technisch manager Gerry Hamstra in Leeuwarder Courant.

Thern krijgt van de Friezen de optie om vanwege het gebrek aan speelminuten naar een nieuwe club te kijken. Ook vanuit de Eredivisie zijn er clubs met interesse. "Eerlijk gezegd blijf ik liever in Nederland. Niet dat ik voor mijn gevoel zou falen bij een terugkeer naar Zweden, maar mijn beste jaren als voetballer komen nog, als het goed is. Ik vind dat ik die niet in mijn thuisland moet doorbrengen", aldus Thern.

Wedden

Meer odds

Onder Jurgen Streppel lijkt het einde verhaal voor de Zweed. "Er kan veel gebeuren natuurlijk, maar ik ben realistisch. Het is beter om te gaan. Ik probeer een club te vinden die bij me past", zegt Thern. Caner Cavlan speelt ook weinig en 'er is beweging rond hem', meldde Hamstra. Onder meer vanuit de Eredivisie, maar ook vanuit Turkije. Cavlan zelf: "Ik accepteer de keuze van de trainer volledig. Streppel staat vierde met deze ploeg en doet het gewoon uitstekend."

"Maar ik wil spelen. Als het bij Heerenveen niet kan, dan maar ergens anders. Ik denk dat er genoeg clubs zijn waar ik wel elke week zou voetballen", besluit Cavlan.