'Fraaie transfer naar Dortmund lonkt voor mislukte Feyenoord-huurling'

'Fraaie transfer naar Dortmund lonkt voor mislukte Feyenoord-huurling'

07-01-2017 21:08

Voor Fedor Smolov lonkt een fraaie transfer naar de Bundesliga. Borussia Dortmund heeft de Russische spits van FC Krasnodar op de korrel. In het seizoen 2010/11 was Smolov (26) actief in de Eredivisie. Feyenoord huurde hem destijds voor één seizoen van Dinamo Moskou. 

Elf competitieduels namens de Rotterdamse grootmacht leverden exact nul doelpunten op. Via een omweg - Smolov speelde later nog voor Anzhi Makhachkala en Ural Yekaterinburg - belandde de international in 2015 bij Krasnodar. Daar scoort hij sindsdien aan de lopende band. Dit seizoen maakte Smolov tien doelpunten in de Russische competitie. In de Europa League was de rechtspoot ook al driemaal trefzeker.

Reden genoeg voor Dortmund om Smolov welllicht naar de Bundesliga te halen. Zijn zaakwaarnemer laat aan Russische media weten dat zijn cliënt 'nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden' door de ploeg van trainer Thomas Tuchel. BVB ziet in Smolov een mogelijke opvolger voor Adrian Ramos. De Colombiaanse spits lijkt deze maand naar China te verkassen.