'Ze maken spandoeken voor 'm, dat gebeurt niet voor pak hem beet Toivonen'

'Ze maken spandoeken voor 'm, dat gebeurt niet voor pak hem beet Toivonen'

07-01-2017 23:46
12

Het aanzien van Andrés Guardado onder de supporters van PSV mag niet onderschat worden. Teammanager Mart van den Heuvel denkt dat de Mexicaan, die komende zomer waarschijnlijk afscheid neemt, de geschiedenisboeken ingaat als één van de meest populaire spelers van de afgelopen decennia. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad wijst Van den Heuvel, die al zo'n 25 jaar meedraait in het Philips Stadion, op de wisselwerking tussen Guardado en het PSV-publiek. "Dan plaats ik Guardado in een rijtje met onder anderen Heurelho Gomes en Alex, zeg maar spelers die hier een tweede soort clubheld zijn geworden, buitenlanders met wie de fans zich net zo vereenzelvigen als met Berry van Aerle of Willy van de Kerkhof."

"Voor Guardado maken ze ook spandoeken en worden er speciale sfeeracties georganiseerd. Dat gebeurt niet voor pak hem beet de categorie Ola Toivonen", stelt Van den Heuvel. "En puur in zijn spel is Guardado wel een gangmaker, een aanjager en gifkikker zoals Søren Lerby of Eric Gerets waren. Al was Lerby op het middenveld duidelijker aanwezig met zijn coaching."

Lees ook: PSV bereid mee te werken aan Guardado-exit: 'We zien in hem ook veel toekomst'