PSV bereid mee te werken aan Guardado-exit: 'We zien in hem ook veel toekomst'

PSV bereid mee te werken aan Guardado-exit: 'We zien in hem ook veel toekomst'

07-01-2017 08:04
14

PSV heeft al volop de vruchten geplukt van de komst van Andres Guardado naar de club. Dat meent onder meer technisch manager Marcel Brands, die bijval krijgt van trainer Phillip Cocu.

Brands plaatst Guardado in een rijtje zelfs kort achter Ruud van Nistelrooy, Cocu, Mark van Bommel en Willy van der Kuijlen positioneren. "Guardado heeft die topcarrière op clubniveau niet, maar betrek je zijn 134 interlands en drie gespeelde WK's als basisspeler erbij, dan overtreft hij weer ruim iedereen die ooit het PSV-shirt heeft gedragen", zegt Brands in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Guardado speelde niet als PSV'er op die WK's. "Maar we hebben er wel al volop van geprofiteerd. Zijn komst gaf het beslissende zetje dat nodig was voor de eerste landstitel in zeven jaar", stelt Brands. Cocu: "Ik ben het wel eens met die typering van 'tweede soort clubheld'. Uit mijn laatste jaren als speler staat me de trots bij die Alex en Gomes voelden om voor PSV te spelen."

Als het aan PSV ligt, blijft Guardado nog iets langer. Maar er is buitenlandse interesse. Brands gaat binnenkort met hem om tafel. "Het liefst houden we hem nog één jaar, tot aan dat WK. Maar we hebben natuurlijk ook Jorrit Hendrix in wie we veel toekomst zien", aldus Brands. "Als het de wens is van Guardado om komende zomer te gaan, zullen we meewerken. Het is gewoon uniek dat een speler met zijn staat van dienst in de Eredivisie heeft willen spelen."