'Schalke geeft grootverdiener Huntelaar toestemming voor terugkeer naar Ajax'

'Schalke geeft grootverdiener Huntelaar toestemming voor terugkeer naar Ajax'

08-01-2017 08:28
36

Klaas-Jan Huntelaar wordt opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Het Duitse BILD meldt dat Schalke 04 na dit seizoen toestemming geeft voor een terugkeer naar Amsterdam.

Schalke is jaarlijks het meeste van alle Bundesliga-clubs kwijt aan salarissen en dus moet er gesneden worden. Huntelaar wordt mogelijk één van de slachtoffers. Hij drukt met zijn miljoenensalaris (naar verluidt zeven miljoen euro) zwaar op de begroting, helemaal nu hij al het hele seizoen kwakkelt met fysieke ongemakken.

In de zomer loopt zijn contract af, waardoor Ajax hem in de zomer transfervrij kan terughalen naar Amsterdam. BILD noemt het 'waarschijnlijk' dat Huntelaar over een half jaar Schalke gaat verlaten voor Ajax.

De Duitse speculaties zorgen ervoor dat de berichten over een hereniging tussen Ajax en Huntelaar nieuw leven in worden geblazen. De 33-jarige spits speelde van 2006 tot en met 2008 al in Amsterdam, alvorens hij een toptransfer maakte naar Real Madrid. Huntelaar heeft er nooit een geheim van gemaakt graag terug te keren.

Mocht het tot een deal komen, dan moet Huntelaar in Amsterdam concurreren met Kasper Dolberg en in mindere mate Mateo Cassierra. Dolberg beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax, maar kan waarschijnlijk nog geen heel seizoen op topniveau presteren.