Van Bronckhorst test vervanger El Ahmadi: Ik wilde kijken hoe dat ging

Van Bronckhorst test vervanger El Ahmadi: "Ik wilde kijken hoe dat ging"

08-01-2017 10:08
8

Giovanni van Bronckhorst is tevreden over het trainingskamp van Feyenoord in Spanje. De koploper van de Eredivisie speelde zaterdagmiddag een afsluitende oefenwedstrijd, tegen FSV Mainz 05. Dat duel werd met 0-2 gewonnen. 

"De overwinning is zeker een goede afsluiter van het trainingskamp", aldus Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond. "We hebben een goede week gehad, met uitstekende omstandigheden. De accommodatie was goed, het hotel was uitstekend. Dan wil je ook winnend afsluiten en dat hebben we gedaan."

Karim El Ahmadi is de komende tijd afwezig door zijn deelname aan de Afrika Cup. Tegen Mainz werd de Marokkaan vervangen door Jens Toornstra. "Ik wilde kijken hoe dat ging", vervolgt Gio. "Het drietal dat op het middenveld stond, had nog niet met elkaar gespeeld. In een oefenwedstrijd kan je dat ook prima zien. Ook Renato Tapia is nog steeds een optie. Ik weet ook wat andere spelers brengen, maar ik wilde vandaag deze formatie zien."

Volgende week zondag is Roda JC de tegenstander van Feyenoord. "We hebben nog een week om ons voor te bereiden. We zullen de komende week gebruiken om ons écht op Roda JC te richten, ook wat betreft de techniek. We hebben nu een week de tijd en dat is wel eens anders geweest."