Verbeek flirt met Eredivisie-club en kraakt collega af: Hij is ongeschikt

Verbeek flirt met Eredivisie-club en kraakt collega af: "Hij is ongeschikt"

08-01-2017 15:01
23

Gertjan Verbeek zou graag aan de slag willen bij FC Twente. De oefenmeester, die momenteel in dienst is van het Duitse VfL Bochum, heeft de ambitie om ooit in de Grolsch Veste te werken. 

"Ik zou best trainer van FC Twente willen zijn", vertelde Verbeek zaterdagavond tijdens een forumavond in Eibergen, opgetekend door Berkelland Nieuws. De oefenmeester groeide op in de buurt van het oude stadion van de volksclub. "Als jongetje woonde ik bij meerdere spelers van het eerste elftal van Twente in de straat. Een deel van mijn hart ligt nog steeds bij die club." 

Verbeek zal voorlopig op zijn beurt moeten wachten. FC Twente maakte in december bekend dat het contract van huidig hoofdtrainer René Hake met twee jaar verlengd is. Verbeek (54) zelf ligt tot medio 2018 vast in Bochum, dat dit seizoen moeizaam draait in de Tweede Bundesliga. De club staat na zeventien speelrondes op de elfde plaats. 

Blind
De prestaties van het Nederlands elftal en met name het functioneren van Danny Blind kwamen in Eibergen ook ter sprake. Verbeek heeft geen hoge pet op van de bondscoach. "Ik kan geen enkele lijn in zijn wijze van het selecteren van spelers en in de speelwijze van het team ontdekken. Hij is ongeschikt."