Koeman merkt groot verschil op: Men kan daar niet mee omgaan, lijkt wel

Koeman merkt groot verschil op: "Men kan daar niet mee omgaan, lijkt wel"

08-01-2017 17:33
11

Ronald Koeman kijkt zijn ogen uit als manager in de Premier League. De Nederlander heeft nu Everton onder zijn hoede en vertelt dat hij maar niet kan wennen aan het Engelse voetbal, in positieve zin.

"De competitie is geweldig", zegt Koeman in Made in the Eredivisie van FOX Sports. "De sfeer, intensiteit van de wedstrijden, de mogelijkheden, de faciliteiten. Everton is qua historie een zeer goede club. Een oud, maar erg mooi stadion. Als je wedstrijden tegen Arsenal kunt spelen, daar doe je het voor. Dat is zo geweldig om mee te maken. Het voetbal is toch zo heerlijk als je wint. En het is zo klote als je verliest. Ik kan daar niet aan wennen."

Koeman concludeert dat het voetbal erg is veranderd. Vroeger was het volgens de Nederlander harder. Vooral in mentaal opzicht. Daar maakt hij zich zorgen over. "Ook het accepteren van fouten van een ander..het mag niet meer gezegd worden. Men is bezig met zichzelf. Voorheen schold je iemand stijf als hij iets niet goed deed. Dat maakt niet uit of ik jou wel of niet mag. Op dat moment moet je alles doen om een wedstrijd te winnen. Dan moet je hard en eerlijk zijn. Ook dat is veranderd. Men kan daar niet mee omgaan, lijkt wel. Vroeger was dat anders."