Tien man van Chelsea zetten Engelse derdedivisionist met speels gemak weg

08-01-2017 17:49
1

Chelsea heeft met speels gemak Peterborough United weggezet. In het duel om de FA Cup boekte de formatie van manager Antonio Conte een ruime 4-1 zege.

Engelse grootmachten willen het nog weleens lastig hebben tegen laaggeklasseerde ploegen, maar Chelsea niet. De koploper van de Premier League maakte er vier en stroomt dus door naar de volgende ronde van het toernooi. Na achttien minuten voetballen kwam Chelsea via Pedro op voorsprong. De Londenaren konden het overwicht daarna niet in doelpunten uitdrukken, maar Michy Batshuayi bracht er op aangeven van Ruben Loftus-Cheek kort voor de theepauze een treffer bij.

Een gespeelde zaak, zo leek het bij de rust. Zeven minuten na de pauze deelde Chelsea via Willian de definitieve nekslag uit. Het leek daarna nog spannend te worden, doordat John Terry. die zijn eerste duel sinds maanden speelde, met rood van het veld gestuurd werd. De vedette haalde een speler van de Engelse derdedivisionist neer die volgens de scheidsrechter doorgebroken was. In de daaropvolgende aanval deed Peterborough iets terug.

De bezoekers mochten ruiken aan een stuntje, maar Pedro bracht met een heerlijk geplaatst schot van buiten de zestien de marge terug naar drie. Daardoor stoomt Chelsea met gemak door tot de volgende ronde.