Fraser houdt kaken stijf op elkaar: 'Supporters kunnen mij toch niet helpen'

Fraser houdt kaken stijf op elkaar: 'Supporters kunnen mij toch niet helpen'

08-01-2017 21:16
2

Henk Fraser hoopt nog altijd op versterkingen deze winter, maar de trainer van Vitesse laat zich naar eigen zeggen niet gek maken. "Ik richt me op de spelers die ik tot mijn beschikking heb", zegt hij in gesprek met dagblad de Gelderlander.

"Verder ga ik nergens op in", vervolgt Fraser, die de gang van zaken louter met technisch directeur Mohammed Allach bespreekt. "Ik ga mijn spelersgroep op geen enkele manier de indruk geven dat ik met andere zaken bezig ben. Kijk: elke trainer wil versterking in de winter. Dat is voetbal. Dat is topsport. Ik wil de concurrentie vergroten en het team versterken. Maar ik ga de media en de supporters daarover niet consulteren, want die kunnen mij toch niet helpen", aldus Fraser.

Onlangs liet Allach weten wie hij hoopt toe te voegen aan de selectie. "Wij hebben voor deze winter één speerpunt. De linksbackpositie anders bezetten. Daarna zijn wij in principe klaar. Onze eigenaar (Alexander Tsjigirinski, red.) heeft voor het seizoen bepaald dat we onze sterkhouders niet hoeven te verkopen." De naam van voormalig Vitesse-speler Alexander Buttner zingt al een tijd rond in Arnhem. Met de verkoop van Kosuka Ota zou de club wellicht al hebben ingespeeld op de mogelijke komst van de transfervrije linksback.