Update: 'Alleen Cocu moet fiat nog geven aan deal met Rotterdammers'

Update: 'Alleen Cocu moet fiat nog geven aan deal met Rotterdammers'

10-01-2017 10:34
8

Jordy de Wijs vertrekt zo goed als zeker op huurbasis naar Excelsior. Dat laat de verdediger van PSV zelf weten in gesprek met De Telegraaf. De Wijs hoopt in Rotterdam-Kralingen aan zijn minuten in de Eredivisie te komen.

"Het is zo goed als rond", zegt De Wijs. "Ik ben eraan toe om in de Eredivisie te gaan spelen. Ik heb een goed gesprek gehad met Mitchell van der Gaag (trainer Excelsior, red.) en Ferry de Haan (directeur Excelsior, red.). Het is wachten op toestemming van PSV. Het liefst ga ik er zo snel mogelijk heen."

Een klein detail is dat Excelsior komende zaterdag de tegenstander is van PSV in de competitie als deze wordt hervat. Het is niet ondenkbaar dat de Eindhovenaren een eventuele deal uitstellen tot na die wedstrijd, zodat De Wijs niet ineens tegen zijn eigen ploeg staat te spelen. Dat laatste is iets waar PSV volgens het ED overigens serieus over nadenkt. De club wil tegenstanders niet sterker maken dan ze zijn.

Update 10/01: Voetbal International meldt dinsdag dat de overstap van De Wijs naar Excelsior bijna afgerond is. PSV heeft de transfer op papier al goedgekeurd, nu moet het officiël jawoord uit Eindhoven nog volgen. Trainer Phillip Cocu moet hoogstpersoonlijk zijn fiat geven aan de deal. Pikant: PSV speelt komend weekend een thuiswedstrijd tegen Excelsior.