De Boer zet PSV en Feyenoord uit zijn hoofd: Lager heb ik niet in mijn hoofd

De Boer zet PSV en Feyenoord uit zijn hoofd: "Lager heb ik niet in mijn hoofd"

09-01-2017 07:05
41

Frank de Boer is Ajax nog lang niet vergeten. De oefenmeester werd na zijn vertrek bij de Amsterdammers trainer van Internazionale, waar hij inmiddels is ontslagen. Hij kijkt desgevraagd naar het spel van Ajax onder de nieuwe trainer Peter Bosz.

"Hoe ik ernaar kijk? Ik kijk met heel veel plezier naar Ajax", aldus De Boer in gesprek met De Telegraaf. "In Milaan heb ik Jong Ajax vaker gezien omdat dit qua tijden beter uitkwam, maar ik zie de jongens graag spelen. Ik hoop dat ze het goed blijven doen."

Ten opzichte van het Ajax van De Boer is het Ajax van Bosz wel enigszins veranderd. "Het belangrijkste verschil zijn de wijzigingen op een aantal posities. Zoals de spitspositie met Kasper Dolberg. En met Hakim Ziyech weet je dat hij van toegevoegde waarde kan zijn."

"Als je een echt een verandering moet noemen waarvan je zegt 'dat is van Bosz', dan is dat Lasse Schöne op zes. En Daley Sinkgraven op linksback. Daarmee heb je op een aantal posities aanvallender types lopen", weet De Boer, die rustig wacht op een nieuwe club. Nederland valt af, zegt hij in het AD. "Ajax is toch het allerhoogste. Lager heb ik niet in mijn hoofd. Voor PSV en Feyenoord is Ajax nog te vers."