Sensationele deal Odegaard niet uitgesloten: Kijken altijd naar buitenkansjes

Sensationele deal Odegaard niet uitgesloten: "Kijken altijd naar buitenkansjes"

09-01-2017 08:33
8

Martin Odegaard naar sc Heerenveen? Het is nog steeds een mogelijkheid die in ieder geval niet uitgesloten wordt. De talentvolle Noorse middenvelder van Real Madrid is misschien wel het buitenkansje waarop de Friezen hopen. Heerenveen is in ieder geval voorbereid, ook als dragende spelers verkassen.

Technisch manager Gerry Hamstra laat aan Leeuwarder Courant weten dat Heerenveen op het middenveld 'in principe voldoende opties' heeft. Hij ging niet expliciet in op de vermeende interesse in Odegaard, maar sloot ook niks uit. In z'n algemeenheid: "We kijken altijd naar buitenkansjes. Zeker als we daarmee kunnen inspelen op het vertrek van een speler die we binnen een halfjaar zeker gaan verkopen."

Inmiddels is Mitchell te Vrede vertrokken naar Boluspor en lonkt er een overstap voor Simon Thern, Caner Cavlan en Luciano Slagveer. Zij mogen op zoek naar een nieuwe club. Wat als zij verkassen? "Dan hebben wij de financiële mogelijkheden om zelf iets te doen", aldus Hamstra. De wens? "Iemand die centraal achterin en/of als linksback uit de voeten kan."

In de tussentijd hoopt Heerenveen dragende krachten te behouden. "Dat is de intentie. Maar als er concrete belangstelling komt voor bijvoorbeeld Arber Zeneli, Sam Larsson en Jeremiah St. Juste, dan moet je voorbereid zijn. We hebben de lijstjes klaarliggen."