Gio laat middenvelder buiten Feyenoord-basis: Of ik dat aan hem merkte?

Gio laat middenvelder buiten Feyenoord-basis: "Of ik dat aan hem merkte?"

09-01-2017 12:45
4

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zette afgelopen zaterdag in het oefenduel met FSV Mainz 05 Jens Toornstra op de plek van Karim El Ahmadi. De trainer ruimde zodoende geen plek in voor Marko Vejinovic, die wél minuten maakte tegen Katwijk, en Renato Tapia. Het moet een tegenvaller zijn geweest, vooral voor de Peruaan, weet ook de coach.

"Een mededeling dat iemand niet speelt, is altijd een diepe teleurstelling", zegt de Feyenoord-trainer daarover tegen het Algemeen Dagblad. "Of ik dat aan Tapia merkte? Ik ben zelf ook speler geweest. Ik moet als trainer een keuze maken. Tegen Katwijk vormden Vejinovic, Tapia en Gustafson het middenveld. Tegen Mainz wilde ik gewoon heel graag Vilhena, Toornstra en Kuyt aan het werk zien."

Tapia speelde dit seizoen mee in vier duels van de Rotterdammers. Hij maakte in totaal 98 minuten en was goed voor een doelpunt tegen Willem II (0-2). Door de afwezigheid van Karim El Ahmadi, die met Marokko meedoet in de strijd om de Afrika Cup, werd de 21-jarige middenvelder getipt als mogelijkheid voor de vacature op het middenveld. Door het oefenduel tegen Mainz lijkt Toornstra nu zijn plekje op het middenveld verdiend te hebben.