Cocu blij met aanwinst: Hij heeft kwaliteiten die wij heel goed kunnen gebruiken

Cocu blij met aanwinst: "Hij heeft kwaliteiten die wij heel goed kunnen gebruiken"

09-01-2017 13:20
5

Phillip Cocu is blij om Marco van Ginkel terug te hebben. De coach zag zijn ploeg met 2-1 winnen van SC Freiburg en stapte af van 4-4-2, de formatie waarin de Eindhovenaren tegen Borussia Dortmund speelde. Het feit dat Van Ginkel dan op zijn eigen positie kon spelen, was één van de redenen voor de aangepaste tactiek, zegt Cocu tegen De Telegraaf.

"Marco speelde een prima wedstrijd", vertelt de hoofdtrainer. "In het begin moest hij even wennen. Dan zie je dat hij ervaring heeft, zodat hij zichzelf niet voorbij loopt en de tijd geeft om in de wedstrijd te komen. Marco heeft kwaliteiten die wij heel goed kunnen gebruiken. En dat er nu wat meer keuzes zijn, daar moet je maar een half jaartje mee om leren gaan. Als je een stapje verder wil zetten dan PSV, zul je dat vaker tegenkomen.

Van Ginkel, die verantwoordelijk was voor één van de doelpunten tegen Freiburg, wordt niet zenuwachtig van het overvolle PSV-middenveld. Hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft. "Ze halen me niet voor niets binnen. Ik ben niet teruggekomen om het terugkomen, daar zit een plan achter. Ik ben fit, maar het is voor mij belangrijk om de komende tijd wedstrijdritme op te doen. Hopelijk kan PSV mij helpen en ik PSV helpen. Dat is het doel.”