Perez snapt AZ-twijfels: Maar is die categorie trainers nog haalbaar?

Perez snapt AZ-twijfels: "Maar is die categorie trainers nog haalbaar?"

10-01-2017 08:39
2

Het is nog maar zeer de vraag of John van den Brom ook na de zomer hoofdtrainer van AZ is. AZ-legende Kees Kist twijfelt echter niet aan de huidige trainer. 

De Telegraaf berichtte zaterdag over een mogelijke breuk tussen AZ en Van den Brom. De Alkmaarders zouden grotere ambities hebben, die met de Amersfoorter niet gerealiseerd kunnen worden. "Dan hoef je toch niet direct aan een andere coach te denken?'', zegt Kist tegen het Algemeen Dagblad. Kist is lovend over het 'herkenbare' spel dat de ploeg dit seizoen speelt. "En dat is een pré voor een trainer. Daarin doet AZ het echt beter dan andere clubs. Die hebben soms geen idee. Ik zou me als leiding richten op het versterken van de selectie. Trainers krijgen altijd overal de schuld van."

Voormalig AZ-speler Kenneth Perez heeft wél begrip voor de twijfels van AZ. "AZ had trainers als Louis van Gaal, Co Adriaanse en Dick Advocaat. Grotere namen dan Van den Brom. Maar is die categorie trainers nog haalbaar? Dat vraag ik me af. Het kan nooit kwaad stevig te evalueren over een trainer die bezig is aan zijn derde seizoen. Een club moet altijd de vraag stellen: kunnen we nóg beter worden?'', aldus Perez.