Willem II-revelatie moet wennen: Investeren. Daar heb je straks profijt van

Willem II-revelatie moet wennen: "Investeren. Daar heb je straks profijt van"

10-01-2017 13:11
5

Fran Sol was tijdens de eerste competitiehelft dé revelatie van Willem II. De Spaanse spits maakte zeven doelpunten in vijftien duels. Afgelopen week keerde Sol met zijn werkgever voor een paar dagen terug naar zijn vaderland. Daar belegde de ploeg van trainer Erwin van de Looi een trainingskamp. 

"Het is een geweldig gevoel dat de spelers gezien hebben hoe mooi mijn land is. Het is maar goed dat we niet in Nederland zijn gebleven", vertelt de 24-jarige aanvaller in het Brabants Dagblad. "Wat hadden we daar in de sneeuw moeten beginnen?"

Wedden

Meer odds

De pittige trainingen in Spanje zijn hem niet meegevallen. Bij zijn oude clubs ging dat heel anders. "Het was afzien. In Spanje ben je bij trainingen toch voornamelijk bezig met het bijschaven van je techniek. Bij Willem II is het een combinatie van oefeningen met de bal en conditietraining. Want ook fysiek zijn de trainingen zwaar."

"Maar je hoort mij er niet over klagen. Het is investeren. Daar heb je straks profijt van. Ik voel me sterker en fitter dan tijdens de jaren die ik in Spanje voetbalde. Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik een betere en completere voetballer wilde worden."