Update: 'PEC kan dubbelslag slaan, Zweed brengt oriënterend bezoek'

Update: 'PEC kan dubbelslag slaan, Zweed brengt oriënterend bezoek'

10-01-2017 21:25
3

PEC Zwolle gaat zich mogelijk versterken met Erik Israelsson. De onderhandelingen tussen de 27-jarige Zweed en de eredivisionist zijn inmiddels in volle gang, weet dagblad de Stentor. Technisch directeur Gerard Nijkamp wil het verhaal (nog) niet bevestigen. 

Israelsson staat momenteel onder contract bij Hammarby. Aftonbladet meldt dinsdag dat de middenvelder toestemming heeft gekregen om met een buitenlandse club te onderhandelen over een transfer. Het zou dus om PEC gaan. Israelsson maakte afgelopen seizoen tien doelpunten namens Hammarby. PEC zal een transfersom op tafel moeten leggen voor de rechtspoot, aangezien Israelsson een contract heeft tot eind 2018.

De nummer zestien van de Eredivisie wil zich deze maand sowieso versterken met één of meerdere spelers. Routinier Wout Brama maakte vorige week de overstap naar FC Utrecht. PEC wordt ook gelinkt aan onder meer Ouasim Bouy en Simon Thern, al lijkt laatstgenoemde naar Nijmegen te verhuizen

Update 21.25 uur: PEC Zwolle maakt serieus werk van de komst van Israelsson. Volgens FOX Sports bracht de speler dinsdag een bezoek aan de Overijsselse club. Dat was om een beeld van de club te krijgen. PEC Zwolle wil tegenover de zender niet bevestigen dat er pogingen worden ondernomen de Zweed naar Zwolle te halen.