Odegaard niet alleen voor de sensatie gehaald: Mocht Sam Larsson vertrekken

Odegaard niet alleen voor de sensatie gehaald: "Mocht Sam Larsson vertrekken"

10-01-2017 15:44
2

Martin Odegaard bij sc Heerenveen; het is een bijzondere dag in Friesland. Trainer Jurgen Streppel en technisch manager Gerry Hamstra zijn in hun nopjes met de achttienjarige aanwinst, die rustig gebracht wordt.

Volgens Streppel kost het even de tijd om Odegaard in te passen. "Soms wel twee, drie maanden. Bovendien is hij pas achttien, dat mogen we niet uit het oog verliezen", zegt hij op de clubsite van Heerenveen. Odegaard komt op huurbasis over van het grote Real Madrid en is een uitzonderlijk talent. "Laat ik het zo stellen, hij is geen type dat ruzie heeft met de bal."

Wedden

Meer odds

Heerenveen kan niet zomaar een speler van Real halen. "De club heeft een reputatie op het gebied van opleiden van jonge spelers", weet Streppel. Moet hij spelen? "Garanties dat hij speelt geven we niet. Het beste elftal speelt en dan maakt het niet uit of een speler bij Real vandaan komt of Olyphia."

Hamstra over Odegaard en Larsson
Hamstra hoopt dat hij geruime tijd over de jongeling kan beschikken. "Wij gaan er vanuit dat hij de komende anderhalf jaar voor Heerenveen speelt. De insteek, van hem, ons en Madrid is dat hij zich bij ons ontwikkelt. Onze manier van spelen daarbij is belangrijk, daar heeft Real ook naar gekeken. Dit is mooi voor Heerenveen, maar het is ook goed voor de Eredivisie dat grote clubs toptalenten als Solanke, Traore en Odegaard in Nederland stallen om te rijpen."

Toch wordt er ook rekening gehouden met een vertrek van Sam Larsson. "Mocht Sam Larsson vertrekken, dan geeft de komst van Martin ons meer opties. We hopen trouwens dat Sam tot het einde van het seizoen blijft, zodat we de selectie zo sterk mogelijk houden."