'Ik heb met Van Bronckhorst door Amsterdam gelopen: niet één verwensing'

'Ik heb met Van Bronckhorst door Amsterdam gelopen: niet één verwensing'

10-01-2017 20:43
11

Feyenoord kan voor het eerst sinds 1999 kampioen van de Eredivisie worden. Als het de ploeg lukt, zullen veel credits naar hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst gaan.

De oud-voetballer is onverstoorbaar bezig aan zijn werk bij Feyenoord. Nadat hij vorig seizoen een diepe crisis overleefde, heeft hij de ploeg nu op de rit. En goed ook. "Er zit genoeg temperament in, ook als voetballer was hij onverzettelijk", zegt Leo Beenhakker in de Volkskrant over Gio. "Hij is een winnaar. Samen met zijn assistenten Van Gastel en Wouters, die als voetballers ook het bloed in hun schoenen liepen, vormt hij het trio winnen, winnen, winnen."

Rocky Tuhuteru, vriend en oud-presentator van Langs de Lijn, denkt dat Van Bronckhorst het geweldig doet. "Hij is dienstbaar, speelt geen spelletjes en explodeert waar nodig, zo voetbalde hij ook. Bij Barcelona heeft hij de longen uit zijn lijf gerend voor Ronaldinho. Gio trok op links de boel uit elkaar waardoor Ronaldinho de ruimte kreeg zijn genialiteit te etaleren."

De gunfactor bij Van Bronckhorst is bovendien aanwezig. "Gio heeft geen vijanden. Ik heb met hem door Amsterdam gelopen, hij kreeg niet één verwensing naar zijn hoofd geslingerd", besluit Tuhuteru.