Arsenal maakt opmerkelijke transfer officieel: 'Heeft fantastische ingrediënten'

Arsenal maakt opmerkelijke transfer officieel: 'Heeft fantastische ingrediënten'

10-01-2017 22:15
1

De transfer van Cohen Bramall naar Arsenal is officieel. De Londenaren maken dat dinsdag bekend. De twintigjarige speler stond drie weken geleden nog te werken in een Bentley-fabriek in Crewe.

De overgang van Bramall wordt in Engeland derhalve vergeleken met die van Jamie Vardy, die van het nietige Fleetwood Town bij Leicester City terecht kwam en kampioen van Engeland werd. Zover is het nog lang niet voor Bramall, die zich via de reserves naar het eerste elftal van Arsenal moet zien te knokken.

De twintigjarige linksback heeft volgens Wenger bij Hednesford Town, actief op het zevende niveau in Engeland, aangetoond een vechter te zijn. "Als je op dat niveau speelt, ontstaat er een mentale test. Hou je genoeg van de sport om door te gaan?", aldus Wenger. "Wil je laten zien dat je beter kan dan dat en dat je hogerop wil? Spelers als Giroud en Koscielny hebben die test ook gehad. Als ze er eenmaal boven zijn, zijn ze mentaal ijzersterk."

"Bramall is een jonge, beloftevolle linksback die nog geen ervaring heeft op het hoogste niveau, maar fantastische ingrediënten heeft", vervolgt Wenger op de clubsite. "Hij is ongelooflijk snel, heeft een goed linkerbeen en de wil om het goed te doen is enorm. Hij is overall gezien een grote belofte."

Bramall zelf dacht aanvankelijk dat iemand een slechte grap met hem uithaalde. "Het kon niet waar zijn. Arsenal. Ik werd gek", lacht hij. "Pas toen ik zeker wist dat het allemaal waar was, heb ik al mijn spullen bij elkaar gepakt en ben ik linea recta naar Londen gereden."