Heerenveen laat bankzitter vertrekken: 'Mooi dat Caner daar de kans krijgt'

Heerenveen laat bankzitter vertrekken: 'Mooi dat Caner daar de kans krijgt'

11-01-2017 12:39
9

Caner Cavlan maakt het seizoen af in Turkije. De vleugelverdediger van sc Heerenveen wordt verhuurd aan Şanliurfaspor, meldt de nummer vier van de Eredivisie woensdagmiddag via de officiële kanalen. 

"Voor Caner is het belangrijk om wekelijks te spelen en zich verder te kunnen ontwikkelen. Het is mooi dat hij daar bij Şanliurfaspor de kans voor krijgt. We wensen Caner heel veel succes in Turkije", vertelt technisch manager Gerry Hamstra op het digitale thuis van de Friese club. 

De 24-jarige Cavlan maakte in de zomer van 2015 de overstap van De Graafschap naar het Abe Lenstra Stadion. Tijdens zijn eerste seizoen was de back een belangrijke waarde voor het team, maar Jurgen Streppel - sinds de zomer eindverantwoordelijk - deed de laatste maanden amper een beroep op hem. In Friesland heeft de linkspoot een contract tot medio 2018. 

Ook vanuit Nederland was er veel interesse voor Cavlan. Onder meer De Graafschap deed een poging om de verdediger in te lijven. Vorige week deed Heerenveen overigens ook al zaken met een Turkse club. Bankzitter Mitchell te Vrede vertrok naar Boluspor.