Heerenveen-bekende adviseert Odegaard: 'Wil niet 'klootzak' zeggen, maar..'

Heerenveen-bekende adviseert Odegaard: 'Wil niet 'klootzak' zeggen, maar..'

11-01-2017 18:24
6

Tarik Elyounoussi hoopt dat het zijn landgenoot Martin Odegaard beter vergaat dan hem bij sc Heerenveen. De inmiddels 28-jarige aanvaller kwam in 2008 naar het Abe Lenstra Stadion, maar wist de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken.

"Ik heb niet heel goede herinneringen aan mijn tijd bij Heerenveen", zegt Elyounoussi tegen het Noorse VG. "Ik had het buiten het veld naar mijn zin, maar ik had weinig geluk qua speeltijd. Daarnaast ontbrak het mij aan vertrouwen, ik kende moeilijke momenten. Maar van zulke ervaringen moet je ook leren. Het was destijds klote, maar het leverde mij veel op in het vervolg van mijn carrière."

Elyounoussi speelt inmiddels in Griekenland, voor landskampioen Olympiakos. "Ik denk dat ze (Heerenveen, red.) ook geleerd hebben van die periode. Ik denk dat er nu een beter team staat en dat ze jonge spelers eerder het vertrouwen geven. Destijds waren er veel verschillende nationaliteiten en veel concurrentie, het was moeilijk om er tussen te komen. Nu zijn er bijna alleen maar jonge spelers."

Elyounoussi steunt de beslissing van Odegaard om Real Madrid op huurbasis voor Heerenveen te verruilen. "Speeltijd is zo belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Het beste advies dat ik hem echter kan geven is dat hij aan zichzelf moet denken, want iedereen vecht voor zijn plek. Natuurlijk moet je aardig voor iedereen zijn, maar soms moet je een beetje... Ik wil niet 'klootzak' zeggen, maar je moet echt voor jezelf opkomen."