Heerenveen-bekende adviseert Odegaard: 'Wil niet 'klootzak' zeggen, maar..'

  Heerenveen-bekende adviseert Odegaard: 'Wil niet 'klootzak' zeggen, maar..'

  woensdag 11 januari 2017 om 18:24

  Tarik Elyounoussi hoopt dat het zijn landgenoot Martin Odegaard beter vergaat dan hem bij sc Heerenveen. De inmiddels 28-jarige aanvaller kwam in 2008 naar het Abe Lenstra Stadion, maar wist de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken.

  "Ik heb niet heel goede herinneringen aan mijn tijd bij Heerenveen", zegt Elyounoussi tegen het Noorse VG. "Ik had het buiten het veld naar mijn zin, maar ik had weinig geluk qua speeltijd. Daarnaast ontbrak het mij aan vertrouwen, ik kende moeilijke momenten. Maar van zulke ervaringen moet je ook leren. Het was destijds klote, maar het leverde mij veel op in het vervolg van mijn carrière."

  Elyounoussi speelt inmiddels in Griekenland, voor landskampioen Olympiakos. "Ik denk dat ze (Heerenveen, red.) ook geleerd hebben van die periode. Ik denk dat er nu een beter team staat en dat ze jonge spelers eerder het vertrouwen geven. Destijds waren er veel verschillende nationaliteiten en veel concurrentie, het was moeilijk om er tussen te komen. Nu zijn er bijna alleen maar jonge spelers."

  Elyounoussi steunt de beslissing van Odegaard om Real Madrid op huurbasis voor Heerenveen te verruilen. "Speeltijd is zo belangrijk om jezelf te ontwikkelen. Het beste advies dat ik hem echter kan geven is dat hij aan zichzelf moet denken, want iedereen vecht voor zijn plek. Natuurlijk moet je aardig voor iedereen zijn, maar soms moet je een beetje... Ik wil niet 'klootzak' zeggen, maar je moet echt voor jezelf opkomen."

  Poll

  Stelling: Odegaard wordt de sensatie van de Eredivisie

  (1660 stemmen)

  Plaats een reactie

  Nightcrawler +4802
  woensdag 11 januari 2017 om 18:43
  Hee wat leuk, eindelijk een Ødegaard topic
  Vind ik leuk
  Stuiterbal +584
  woensdag 11 januari 2017 om 19:55
  Inderdaad. Zelfs ik als Heerenveen supporter ben er klaarmee. Nu wel weer genoeg nieuws van deze gast gelezen. Hij moet eerst maar eens wat laten zien.
  Vind ik leuk
  Liwwadder +3977
  woensdag 11 januari 2017 om 20:31
  Mooizo dan zeg ik NEXT!
  Vind ik leuk
  donderdag 12 januari 2017 om 19:40
  jullie zijn ook echt jaloers hey ..in lwd.
  Vind ik leuk
  frank1971 +2219
  woensdag 11 januari 2017 om 18:45
  Goh Einstein.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Heerenveen-bekende adviseert Odegaard: 'Wil niet 'klootzak' zeggen, maar..'