'Specialist' van Go Ahead Eagles onderschrijft gevaar: 'Er ontstaan groepjes'

  'Specialist' van Go Ahead Eagles onderschrijft gevaar: 'Er ontstaan groepjes'

  woensdag 11 januari 2017 om 19:03

  Go Ahead Eagles wil in 2017 zo snel mogelijk de laatste plaats in de Eredivisie verlaten. Aanvoerder Sander Duits (33) gelooft in een fraaie inhaalreeks en denkt zelfs dat directe handhaving tot de mogelijkheden behoort.

  "De ploegen boven ons zijn naar mijn mening niet veel beter", stelt Duits in gesprek met De Stentor. "Er is voor de winterstop geen wedstrijd geweest die we kansloos hebben verloren. Tegen Twente misschien, maar de top drie had heel veel moeite met ons. Dat geeft mij veel vertrouwen. Ik denk dat we boven de streep kunnen eindigen. Daar moeten we ook zeker voor gaan."

  Duits heeft inmiddels ervaring met degradatievoetbal. Eerder vocht hij met De Graafschap, RKC Waalwijk en Go Ahead voor lijfsbehoud. De routinier is inmiddels een 'specialist'. "Daar ben ik niet trots op", lacht hij. "Het medicijn voor handhaving heb ik helaas ook nog niet gevonden. Daarvoor ben ik helaas te vaak gedegradeerd."

  Duits ziet wel gelijkenissen. "Op een gegeven ontstaan er groepjes doordat bepaalde jongens vooral met zichzelf bezig zijn. Dat probeer ik nu als aanvoerder ook te vermijden. We hebben vorig jaar bij de promotie gezien wat voor moois er kan ontstaan als je voor elkaar door het vuur gaat." Go Ahead versterkte zich op huurbasis al met Pedro Chirivella, Daniel Crowley en Elvis Manu.

  Poll

  Ontloopt Go Ahead dit seizoen degradatie?

  (718 stemmen)

  Plaats een reactie

  Kuip +5461
  woensdag 11 januari 2017 om 20:46
  Helaas is Go Ahead wel echt de zwakste ploeg in de eredivisie. Enthousiasme is niet voldoende om technische beperkingen te camoufleren. Excelsior beheerst het kunstje om iedere keer weer de juiste spelers te halen met weinig geld. Daarnaast spelen zij zonder druk omdat er toch geen hond komt kijken. Dat is bij Go Ahead wel anders.toch moet Go Ahead met die geweldige aanhang en prachtig stadion een manier vinden om een vaste eredivisionist te worden. Hopen op de voetbalschool, net als vroeger?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Specialist' van Go Ahead Eagles onderschrijft gevaar: 'Er ontstaan groepjes'