Van Geel: 'Lager dan de eerste plaats is een enorme teleurstelling'

Van Geel: 'Lager dan de eerste plaats is een enorme teleurstelling'

11-01-2017 22:10
14

Technisch directeur Martin van Geel draait er niet omheen: Feyenoord is dé favoriet om dit seizoen kampioen te worden. De Rotterdammers hervatten de competitie dit weekend met een uitwedstrijd bij Roda JC.

Op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord durfde Van Geel zich uit te spreken. "Wij zijn titelkandidaat nummer één", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "Als je eerste staat vanaf de eerste speeldag wil je dat na de winterstop natuurlijk continueren. En als we uiteindelijk lager dan de eerste plaats eindigen, zorgt dat voor een grote teleurstelling."

Om die teleurstelling te voorkomen wil Feyenoord deze winterstop geen spelers laten vertrekken. De selectie moet intact blijven. "Er zijn geen spelers die weg willen en er is geen interesse. En dat wil ik ook zo houden, want we hebben de hele groep nodig om tot het einde om de titel én de KNVB Beker te strijden."

Alleen reservedoelman Warner Hahn is inmiddels verhuurd aan Excelsior. "Warner is lang geblesseerd geweest en heeft de toezegging dat hij bij Excelsior eerste keeper wordt. Dus dit is voor zowel Warner, voor Feyenoord als voor Excelsior een win-win-win situatie. Hopelijk kan Warner op Woudestein zijn niveau van PEC Zwolle weer halen."