Denen denken na over Ajax-transfer: 'We gaan zijn situatie bespreken'

Denen denken na over Ajax-transfer: 'We gaan zijn situatie bespreken'

12-01-2017 18:45

Ajax raakt Indy Groothuizen mogelijk definitief kwijt aan FC Nordsjælland. De Deense club huurde de doelman afgelopen zomer voor één jaar en bedong daarbij een optie tot koop. Carsten Jensen, sportief directeur van FC Nordsjælland, is tevreden over de twintigjarige goalie. 

"Het is uitstekend dat Indy hierheen is gekomen. Hij heeft het hier goed gedaan. Er zit nog volop ontwikkeling in Indy, dus ik kan me goed voorstellen dat hij hier langer blijft. We zullen het zien", tekent dagblad Tipsbladet op uit de mond van Jensen. "In eerste instantie blijft hij hier tot de zomer, maar daarna zullen we met een aantal partijen zijn situatie bespreken."

Groothuizen zelf houdt zich op de vlakte over een eventueel langer verblijf in Denemarken. "Ik weet dat er een optie tot koop is opgenomen in het huurcontract, dus het is mogelijk dat ik bij Nordsjaelland blijf. Ik merk vanzelf wel wat er gebeurt. Bij Ajax heb ik nog een contract tot 2018, maar vanuit Amsterdam heb ik niets gehoord."

"Van Nordsjaelland heb ik ook nog niets gehoord. Ik ga de komende maanden mijn best doen en dan zien we het wel", vervolgt de doelman. "Het is nu niet het juiste moment om erover te praten."