Juventus legt 15 miljoen euro op tafel voor groeibriljant van competitiegenoot

Juventus legt 15 miljoen euro op tafel voor groeibriljant van competitiegenoot

12-01-2017 19:43
1

Mattia Caldara moet op termijn voor een wisseling van de wacht zorgen in de defensie van Juventus. De Oude Dame neemt de 22-jarige Italiaan over van Atalanta Bergamo, waar hij nog wel tot medio 2018 op huurbasis zal spelen.

Dat meldt Juventus donderdagavond. De centrale verdediger kost de Italiaanse kampioen vijftien miljoen euro, dat Atalanta verspreid over vier termijnen zal ontvangen. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 21 miljoen euro. Juventus laat Caldara bovendien nog anderhalf jaar rijpen in Bergamo.

Wedden

Meer odds

Caldara genoot zijn jeugdopleiding bij Atalanta en is sinds dit seizoen een vaste waarde bij de nummer zes van de Serie A. De voorbije jaren speelde hij in de Serie B op huurbasis voor Trapani en Cesena. Woensdagavond stond de mandekker nog met zijn huidige werkgever tegenover zijn nieuwe, een duel dat door Juventus met 3-2 werd gewonnen.

Voor Atalanta is het een volgende toptransfer, nadat afgelopen zomer Marten de Roon voor vijftien miljoen euro naar Middlesbrough vertrok. Roberto Gagliardini maakte eerder deze week bovendien een creatieve miljoenentransfer naar Internazionale.