Het ideale scenario is dat ik terugkeer en Mulder opvolg als eerste doelman

"Het ideale scenario is dat ik terugkeer en Mulder opvolg als eerste doelman"

12-01-2017 23:22
2

Maarten de Fockert hoopt komend seizoen een kans te krijgen onder de lat bij sc Heerenveen. Dit jaar wordt de 21-jarige doelman door zijn Friese werkgever verhuurd aan VVV-Venlo. 

"Ik heb 75 eredivisiewedstrijden op de bank gezeten namens Heerenveen, ben in alle stadions geweest. Toch gaf het mij niet de voldoening, waarnaar ik op zoek was. Na twee jaar op de bank te hebben gezeten, had ik het gevoel dat ik weer wilde keepen", legt De Fockert uit in het magazine van VVCS. 

"Ik heb mijn contract bij Heerenveen verlengd met het idee om verhuurd te worden. Het ideale scenario is dat ik terugkeer en Erwin Mulder opvolg als eerste doelman. Mijn doel is nog steeds om te slagen bij Heerenveen", vervolgt de keeper, die tussen 2005 en 2014 in de jeugd van Feyenoord speelde. Of hij ook droomt van een comeback in De Kuip?

"Het is niet realistisch als ik nu roep dat ik voor Feyenoord zou willen spelen. Ik volg de club op de voet en kijk met speciale belangstelling naar de prestaties van Rick Karsdorp. Ik hoop altijd dat hij het goed doet. Net als Tonny Vilhena en Sven van Beek overigens. Ook met hen heb ik samengespeeld in de jeugd. Tonny was toen al abnormaal goed."