Spoeling dun bij PSV na vertrek Narsingh: 'Geen noodzaak om direct te handelen'

Spoeling dun bij PSV na vertrek Narsingh: 'Geen noodzaak om direct te handelen'

13-01-2017 07:02
35

Met het vertrek van Luciano Narsingh naar Swansea City, is de spoeling bij PSV op de flankposities dun. Echter zijn de Eindhovenaren niet van plan om een vervanger voor Narsingh te halen. De landskampioen houdt de hand op de knip.

"Volgens mij hebben we genoeg spelers", zegt technisch manager Marcel Brands in De Telegraaf. "Er is op dit moment geen noodzaak om direct te handelen, we hebben in de huidige groep voldoende opties om dit op te vangen."

Phillip Cocu weet dat hij rekening moet houden dat PSV geen aanvaller haalt. "We kijken zoals altijd rond, maar we gaan niet iemand halen om het halen. Als we geen speler kunnen vinden, die echt iets toevoegt, dan doen we het met de huidige groep."

Van de flankspelers die aan beide kanten uit de voeten kunnen is Jürgen Locadia het hele seizoen al geblesseerd en wil Florian Jozefzoon vertrekken. Oleksandr Zinchenko is bruikbaar op de vleugel, maar kwam in zijn wedstrijden voor PSV beter tot zijn recht vanaf het middenveld. Bovendien is het onzeker of hij fit genoeg is om zaterdag tegen Excelsior te spelen. Ook Steven Bergwijn heeft fysieke problemen.

Luiz Beto da Silva is eventueel een optie, maar de aanvaller heeft bij Jong PSV tot dusver geen indruk gemaakt in de Jupiler League. Cocu kan er ook voor kiezen om te spelen vanuit het 4-2-2-systeem. Nadeel is dat het niet eenvoudig is om een nieuw systeem in de ploeg te slijpen.