Daar kwam ik mensen van Ajax tegen. Ik zei dat ze Van Dijk moesten halen

"Daar kwam ik mensen van Ajax tegen. Ik zei dat ze Van Dijk moesten halen"

13-01-2017 07:30
35

Virgil van Dijk werd in het seizoen 2012/'13 door Kees Kwakman getipt bij Ajax. Dat stelt de voormalig speler van FC Groningen in een gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het kwam er uiteindelijk niet van, want Celtic pikte hem in de zomer van 2013 op.

"In de winter voor zijn transfer was ik met vakantie op Curaçao", begint Kwakman. "Daar kwam ik mensen van Ajax tegen. Ik zei dat ze Virgil moesten halen als opvolger van Toby Alderweireld. Frank de Boer is zo veeleisend; hij was de perfecte trainer voor Virgil geweest."

Kwakman maakte Van Dijk mee bij Groningen en zag dat de stopper weinig moeite kende. "Echt, hij had toen alles al. Alleen dat laconieke imago, hè? Dat heeft hem nog een hele tijd parten gespeeld. Terwijl ik weet dat hij een pesthekel had aan verliezen. Het heeft uiteindelijk gelukkig in zijn voordeel gewerkt. Want ook nu nog zie je dat Virgil nooit in paniek raakt."

Nu speelt Van Dijk bij Southampton de sterren van de hemel en lokt een toptransfer. "Engeland is voor hem het beloofde land. En als hij deze winter niet weg mag, vangt Southampton in de zomer ook nog wel vijftig miljoen euro voor hem", besluit Kwakman.