Confrontatie met verpieterende Virgil van Dijk: 'Hoop bonje gehad'

Confrontatie met verpieterende Virgil van Dijk: 'Hoop bonje gehad'

13-01-2017 09:06
10

De ster van Virgil van Dijk is rijzende in de Premier League. Hij wordt geregeld één van de beste verdedigers, zo niet de beste, van de competitie genoemd. Dick Lukkien, weet waar het is begonnen, zo vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Lukkien zag Van Dijk in 2010 van Willem II naar Groningen komen, maar aanvankelijk moest de stopper zich verbijten op de bank bij het beloftenteam. Toenmalig trainer Lukkien kent Van Dijks valkuil. "Virgil was gemakzuchtig en had er moeite mee een wedstrijd lang geconcentreerd te blijven verdedigen. Ik heb hem het eerste half jaar heel weinig laten spelen, al had dat ook te maken met de belasting."

"Bij Willem II was hij een beetje misbruikt. Ook daar zagen ze zijn talent, maar hij speelde zowel in de A1 als bij de beloften en zat bij het eerste elftal op de bank", aldus Lukkien. Van Dijk kon het niet hebben dat hij weer op de bank moest plaatsnemen en dacht dat zijn trainer hem 'zocht'. Lukkien ging in de aanval. "Die confrontatie heb ik toen ook bewust gezocht."

"Ik wilde dat hij besefte dat hij er meer voor moest doen om te slagen in de top. We hebben een hoop bonje gehad, maar op een gegeven moment is het kwartje gevallen en is Virgil écht goed gaan trainen. Daarna is het snel gegaan", aldus Lukkien.