De Roon bij krijgen van eerste salarisstrookje in Engeland: Echt schrikken

De Roon bij krijgen van eerste salarisstrookje in Engeland: "Echt schrikken"

13-01-2017 13:23
26

De bedragen in het voetbal worden steeds groter en Marten de Roon vindt dat niet juist. De middenvelder tekende zelf afgelopen zomer een contract bij Middlesbrough en schrok bij het zien van zijn eerste salarisstrookje.

"Dat was echt schrikken...", zegt De Roon in gesprek met Voetbal International. "Je tekent je contract, dus je weet wat je krijgt, maar toch: dan komt het binnen en ga je nadenken. Wat ze allemaal óók met dat geld zouden kunnen doen. Wat andere mensen verdienen."

"Ik heb het er met mijn ouders over gehad. Mijn vader, basisschooldirecteur, was er nuchter over. Maar mijn moeder, die werkt als fysiotherapeut voor ouderen, begrijpt mijn salaris gewoon niet. 'Het klópt niet', zegt ze. Vertelde ik haar dat ik nog niet getekend had omdat we onderhandelden over het salaris. 'Stop toch, het is genoeg'. Snap ik helemaal."

"Aan de andere kant moet je ook niet naïef zijn", vervolgt De Roon, ex-speler van onder meer sc Heerenveen. "Maar ik zal zelfs tegen mijn beste vrienden nooit kunnen zeggen wat ik verdien. Want nee, het klopt niet. En weet je wat het erge is: ik ben waarschijnlijk een van de minstbetaalde spelers in de Premier League."