Zinchenko en Bergwijn bezorgen PSV direct probleem bij Eredivisie-hervatting

Zinchenko en Bergwijn bezorgen PSV direct probleem bij Eredivisie-hervatting

13-01-2017 14:26
9

PSV-trainer Phillip Cocu mist tegen Excelsior Oleksandr Zinchenko en Steven Bergwijn vanwege lichte blessures. Siem de Jong is wel fit genoeg om te spelen.

Zinchenko en Bergwijn worden in de loop van volgende week weer terugverwacht in de groep. Door het vertrek van Narsingh en de blessures van Zinchenko en Bergwijn ontstaat er wel een probleem op de flanken van PSV, waar Luiz Beto da Silva voor het eerst bij de wedstrijdselectie zit. Cocu liet niet doorschemeren hoe hij de kwestie precies gaat oplossen, wel denkt hij verlost te zijn van het scoringsprobleem bij zijn ploeg, vooral door de komst van Marco van Ginkel.

"Het is een speler die extra scorend vermogen aan ons elftal toevoegt. We zijn content met hem als aanwinst", aldus Cocu op de website van PSV. "We moeten het vertrouwen hebben dat we een goal gaan maken. Dat vertrouwen zorgt voor een bepaalde rust en dat spelers betere keuzes maken."

Bij PSV staat de tweede seizoenshelft volledig in het teken van de inhaalrace op concurrenten Feyenoord en Ajax. "We zijn er klaar voor, we hebben een uitstekende week gehad in Spanje en willen direct goed starten. Het is aan ons om een goede reeks neer te zetten en als we dat doen verandert de situatie wellicht."