Ziyech: Ik baal er natuurlijk enorm van, ik wil gewoon voor mijn land uitkomen

Ziyech: "Ik baal er natuurlijk enorm van, ik wil gewoon voor mijn land uitkomen"

13-01-2017 17:55
16

Hakim Ziyech moest deze winter een bittere pil slikken. De Marokkaanse bondscoach Hervé Renard besloot de Ajax-spelmaker niet te selecteren voor de Afrika Cup en dat kwam hard aan.

"Ik baal er natuurlijk enorm van, ik wil gewoon voor mijn land uitkomen", zegt Ziyech tegen Ajax TV. "Het mocht helaas niet zo zijn. Dan moet je de knop omzetten, gewoon doorgaan en daar je motivatie uithalen. Het heeft wel een paar dagen geduurd voordat ik die knop had omgezet. Maar daarna heb ik nog wel van mijn vakantie kunnen genieten."

Ziyech kan zich nu dus volledig focussen op wat komen gaat met Ajax, te beginnen zondag in Zwolle. "We zijn er zeker klaar voor. Ik denk dat iedereen blij is dat de competitie weer gaat beginnen", blikt de middenvelder vooruit op het competitieduel met PEC Zwolle. "We kunnen weer los gaan. Wij gaan ons stinkende best doen om Feyenoord in te halen."

Ziyech zat tijdens het trainingskamp in Portugal net als iedere speler om tafel met trainer Peter Bosz. Wat kreeg hij te horen? "Dat ik goed bezig ben en wat hij nog meer van mij verwacht. Ik ben altijd heel kritisch naar mezelf en ik houd ervan als mensen eerlijk kritisch zijn. Dat kan ik waarderen. Deze trainer heeft dat wel."