Ajax-vrees over Onana groeit na bericht uit Engeland: Kameroener mag niet spelen

Ajax-vrees over Onana groeit na bericht uit Engeland: Kameroener mag niet spelen

14-01-2017 13:22
13

Allan Nyom is niet inzetbaar voor de Premier League-wedstrijd van West Bromwich Albion tegen Tottenham Hotspur van zaterdagmiddag. De verdediger mag niet spelen omdat hij een uitnodiging van Kameroen voor de Afrika Cup heeft afgeslagen.

Dat is een zorgwekkende ontwikkeling voor Ajax, dat met André Onana ook een speler heeft die niet wil uitkomen voor Kameroen op de Afrika Cup omdat hij bij zijn club wil blijven. Zowel Nyon als Onana behoorde niet tot de definitieve selectie omdat ze daarvoor al hadden bedankt. Zondag speelt Ajax tegen PEC Zwolle en het is dus nog onzeker of Onana, die ook met een griepje kampt, wel in actie kan komen. WBA meldt dat Nyom niet kan spelen omdat hij niet is vrijgegeven door de bond van Kameroen.

"Helaas heeft Kameroen ons geen toestemming gegeven om Allan te laten spelen tegen Spurs", zegt directeur Richard Garlick. "Maar we zullen de kwestie begin volgende week met de FIFA bespreken en hopen op een snelle oplossing. Het is ons doel om Allan beschikbaar te hebben voor clubvoetbal tijdens de competitie."