Update: 'Mendes en El Ghazi hebben niets op papier staan: 'veel hoger' bedrag'

Update: 'Mendes en El Ghazi hebben niets op papier staan: 'veel hoger' bedrag'

14-01-2017 16:34
23

De zus en begeleider van Anwar El Ghazi, Nabila, heeft aan De Telegraaf bevestigd dat Lille in de markt is voor de Ajax-aanvaller. Na het weekend komt er een vervolg op de gesprekken.

"Lille heeft zich inderdaad gemeld. Maandag wordt er verder gesproken", zegt Nabila in gesprek met de krant. Volgens De Telegraaf heeft Ajax nog niets vernomen van Lille, maar dat hoeft ook niet. De zaakwaarnemer van El Ghazi, Jorge Mendes, heeft zwart op wit staan dat de aanvaller voor zeven miljoen euro kan vertrekken en Lille is bereid dat bedrag te betalen.

Er waren twee andere clubs in de race om de handtekening van El Ghazi: SS Lazio en Galatasaray. Maar de voorkeur van de rechtsbuiten gaat zelf uit naar Lille. Door de aanstaande transfer van de aanvaller naar de Ligue 1 heeft coach Peter Bosz een probleem voor het duel met PEC Zwolle van zondag. Als El Ghazi niet tot de selectie behoort, heeft Ajax weinig smaken meer over door de afwezigheid van Bertrand Traoré, Pelle Clement en Vaclav Cerny: .

Update 16.34: De Telegraaf meldt inmiddels dat Ajax méér dan zeven miljoen euro verlangt voor El Ghazi. Het eerder genoemde transferbedrag zou helemaal niet zijn vastgelegd in het contract van de aanvaller, die tot medio 2019 vastligt in Amsterdam. Ajax zou aan een 'veel hoger bedrag' denken, aldus het dagblad.