Beugelsdijk: Af en toe zoek ik iemand in de tribune en leg ik 'm daar neer

Beugelsdijk: "Af en toe zoek ik iemand in de tribune en leg ik 'm daar neer"

14-01-2017 14:56
4

Tom Beugelsdijk is een verdediger pur sang. Verdedigen is wat hij altijd het liefst heeft gedaan en nog steeds doet, zo vertelt het ADO Den Haag-icoon in gesprek met Voetbal International.

"Kinderen willen altijd aanvallen, scoren. Ik vond het op jonge leeftijd al prachtig een tegenstander met bal en al tegelijk mee te nemen en dan door te lopen. En nog steeds. Zoiets geeft een gevoel van macht. Dan voel ik mezelf echt een soort koning. Winnen, ergens dwars doorheen knallen", zegt Beugelsdijk.

Wat hij onder verdedigen verstaat? "Zodra de scheidsrechter fluit denk ik maar aan een ding: spits uitschakelen, bal inleveren bij de juiste kleur en af en toe zoek ik iemand in de tribune en leg ik 'm daar neer."

In zijn 'ergens dwars doorheen knallen' slaat Beugelsdijk af en toe door. "Soms kost 't me de kop, zoals voor de winter tegen FC Utrecht toen ik er met rood af moest. Bovendien ziet het er ook niet altijd even leuk uit. Als ik die rode kop van me soms terug zie op Studio Sport, herken ik mezelf niet. Dat is dan een andere Tommie dan de jongen buiten het veld."