Tottenham Hotspur stoomt op naar tweede plek: WBA weggetikt, hattrick Kane

14-01-2017 15:20
12

Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag opgeklommen naar de tweede plaats in de Premier League. Op White Hart Lane werd nummer acht West Bromwich Albion afgedroogd: 4-0. Harry Kane tekende voor een hattrick.

Spurs had het de afgelopen jaren steeds moeilijk met West Brom, maar de gasten van manager Tony Pulis waren ditmaal compleet kansloos. Tottenham domineerde negentig minuten lang en had na 45 minuten al op een onoverbrugbare voorsprong moeten staan. Het bleef bij 'slechts' 2-0. Kane schoot in de elfde minuut raak, na een slim balletje van Christian Eriksen. De tweede Spurs-treffer kwam op naam van Gareth McAuley. De West Brom-routinier veranderde een schot van Eriksen van richting. Foster - die een uitstekende wedstrijd keepte - was kansloos.

In de eerste helft was het WBA niet gelukt om op doel te schieten. Na rust deed om meer James Morrison een poging, maar Spurs-keeper Hugo Lloris slaagde erin om het doel schoon te houden. In de 77e en 82e minuut voltooide Kane zijn hattrick. Bij z'n derde treffer leverde man-in-vorm Dele Alli een schitterende assist af.

Door de zege klimt de thuisploeg over Liverpool heen, naar de tweede plaats. De Londenaren hebben nu 44 punten, vier minder dan koploper Chelsea. Liverpool speelt zondag tegen Manchester United. Chelsea gaat zaterdagavond op bezoek bij Leicester City.