Update: Teleurgestelde Schaars weken uit de roulatie: Hiermee om gaan

Update: Teleurgestelde Schaars weken uit de roulatie: "Hiermee om gaan"

14-01-2017 20:05
11

SC Heerenveen moet het mogelijk maandenlang stellen zonder Stijn Schaars. De captain sukkelt al langere tijd met enkelproblemen en fansite Fean Online meldt zaterdag dat Schaars wegens een zogenaamd stressfractuur in het gewricht mogelijk drie maanden buitenspel staat. 

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel bevestigde vrijdag dat Schaars, die deze week 33 werd, de clash met ADO Den Haag (zaterdag om 18.30 uur) sowieso mist. Afgelopen week moest de linkspoot enkele trainingssessies laten schieten, omdat hij te veel last had. 

Nader onderzoek zal komende week moeten uitwijzen wat er exact aan de hand is met de oud-speler van onder meer PSV, AZ en Vitesse. Fean Online ving in de wandelgangen op dat er vermoedelijk sprake is van een zogenaamd stressfractuur, ook wel een vermoeidheidsbreukje genoemd.

Als dat inderdaad waar is, zal Schaars onder het mes moeten. Gevolg: een absentie van zo'n drie maanden. De routinier speelde dit seizoen veertien duels (één goal) voor de nummer vier van de Eredivisie. 

Update 20.05: Op de website van zijn management Wasserman valt te lezen dat Schaars 'enkele weken' niet inzetbaar is voor Heerenveen. Zijn enkel is in het gips gezet - puur uit voorzorg. "Dit is balen", aldus de routinier. "We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug en ik keek de afgelopen weken alweer erg uit naar de hervatting van de competitie. Dan is dit natuurlijk wel even slikken. Het is hoe het is. Ik moet hiermee om gaan en me focussen op de wedstrijden die ik na mijn herstel weer kan spelen."