FC Groningen passeert Heracles na pak slaag in besneeuwd Almelo

14-01-2017 21:35
6

FC Groningen heeft zaterdagavond een pak slaag uitgedeeld aan Heracles Almelo. De formatie van trainer Ernest Faber won op vreemde bodem met 4-1. Na 45 minuten had Groningen al drie keer het net gevonden in het besneeuwde Almelo.

Het scoreverloop in het Polman Stadion was opvallend. In de eerste dertig minuten vielen er geen treffers, daarna ging het plots snel. Groningen scoorde in de 30e, 34e en 39e minuut. Eerst was het Mimoun Mahi die de trekker overhaalde. Rechtsback Desevio Payne scoorde kort daarna en spits Alexander Sörloth kreeg de derde treffer op zijn naam.

In de tweede helft was de thuisploeg niet in staat om er nog iets van te maken. Groningen liep zelfs uit na 4-0, via de tweede treffer van de avond van Mahi. De mooiste goal van de avond kwam overigens op naam van een Heracles. Een volley van Daryl van Mieghem plofte fraai binnen. De 4-1 viel pas in de slotminuut.

Groningen klimt door de overwinning over Heracles heen, naar de negende plek op de ranglijst. De ploeg heeft nu 23 punten uit 18 duels. Heracles blijft op 21 punten staan.