Update: Kluivert bekent contact met Memphis: 'Gepraat, maar niet over transfer'

Update: Kluivert bekent contact met Memphis: 'Gepraat, maar niet over transfer'

22-01-2017 11:15
25

Memphis Depay is de nieuwe topversterking van Olympique Lyon, dat volgens Infosport+ echter niet de enige partij was die interesse had in de van Manchester United overgekomen aanvaller.

Er was nog een club belangstellend naar de Oranje-international en dat was niet de minste: Paris Saint-Germain. Volgens het Franse medium deed de topclub waar onder meer Edinson Cavani speelt een bod bij Manchester United, maar koos Memphis er zelf voor om naar Olympique Lyon te verkassen. Mogelijk heeft dat te maken met het uitzicht op speelminuten.

Lyon betaalde zestien miljoen euro aan Manchester United voor de aanvaller. Mogelijk loopt dat bedrag door bonussen nog op tot boven de twintig miljoen euro. Manchester United heeft volgens buitenlandse media een terugkoopoptie bedongen: Memphis kan voor 35 miljoen euro worden teruggehaald door de club, die anderhalf jaar geleden al 33 miljoen euro voor Memphis neertelde.

Update 22/1, 11.15 uur: Patrick Kluivert heeft bevestigd dat hij met Memphis Depay heeft gesproken. De technisch directeur van Paris Saint-Germain ontkent echter dat een transfer naar de Parijzenaars onderwerp van gesprek was. "Ik heb met hem gepraat, maar niet om hem vast te leggen", zegt Kluivert tegen L'Equipe. "Ik ken Memphis goed. Ik ben erg blij dat hij voor Lyon speelt."