Update: Duitse media zeker: toptalent tekent contract bij Borussia Dortmund

Update: Duitse media zeker: toptalent tekent contract bij Borussia Dortmund

23-01-2017 10:17
10

Een enorme twist in de transfersoap rond het Zweedse supertalent Alexander Isak. Afton Bladet meldt zaterdag dat de zeventienjarige spits een aanbod van Real Madrid heeft afgeslagen. Borussia Dortmund is nu favoriet om Isak in te lijven. 

Eerder deze maand waren Zweedse en Spaanse media er nog van overtuigd dat de kersvers international naar De Koninklijke zou verkassen. In Madrid lagen de contracten klaar om ondertekend te worden door Isak en zijn management. 

De tiener lijkt nu te hebben gekozen voor een andere optie. Het wordt Dortmund, dat zo'n negen miljoen euro wil betalen aan AIK Solna voor 'de nieuwe Zlatan'. Isak denkt dat hij bij de Bundesliga-grootmacht méér kans heeft op een doorbraak. Trainer Thomas Tuchel staat erom bekend dat hij graag werkt met jonge spelers. Afgelopen zomer werden onder meer Ousmane Dembélé en Emre Mor aangetrokken. 

Dortmund is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe spits, nu Adrián Ramos zo goed als zeker naar China verkast. Ook Ajax-revelatie Kasper Dolberg zou één van de doelwitten van BVB zijn. Mocht de transfer van Isak inderdaad plaatsvinden, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat Dortmund óók voor Dolberg aanklopt. 

Update 22/01 18.17: Isak lijkt inderdaad de overstap te gaan maken naar Dortmund. De zaakwaarnemer van de jonge Zweed werd zondag gesignaleerd in Duitsland en Kicker weet dat de Bundesliga-grootmacht zich voor negen miljoen zal versterken met de international. De handtekening zouden al gezet zijn, het officiële transferbericht volgt waarschijnlijk maandag.

Update 23/1 10.17: Het is een kwestie van tijd tot Alexander Isak wordt gepresenteerd als nieuwe aankoop van Borussia Dortmund. Dickson Etuhu, de zaakwaarnemer van de zeventienjarige spits, publiceert maandagochtend een foto waarop Isak zijn handtekening zet onder een contract. Isak komt over van AIK Solna en kost Dortmund volgens Duitse media negen miljoen euro.

Lees ook: Heel Europa jaagt op 'de nieuwe Zlatan': alles wat je moet weten over Alex Isak