Go Ahead was niet doortastende subtop voor: Hier maakten ze veel werk van mij

Go Ahead was niet doortastende subtop voor: "Hier maakten ze veel werk van mij"

22-01-2017 08:59
4

Sander Fischer is bezig aan zijn eerste seizoen voor Go Ahead Eagles, maar hoopte aanvankelijk op een ploeg uit de subtop. Echter waren deze clubs niet zo doortastend als de hekkensluiter van de Eredivisie.

"Hier maakten ze veel werk van mij", zegt Fischer in De Stentor. "Dat was fijn om te voelen en bovendien heb ik Go Ahead altijd een hele mooie volksclub gevonden. Er was vooral telefonisch contact omdat ik op Mauritius zat. Daar heb ik toen wel een flesje opengetrokken toen het rond kwam."

De verdediger treft zondagmiddag Excelsior, de club die hij afgelopen zomer verliet. "Ik ben daar eerlijk in: Ik vind dat we met Go Ahead een beter team hebben dan ik vorig jaar met Excelsior had. Uiteindelijk moet je ook wedstrijden zien te winnen waarin je gelijkwaardig bent aan je tegenstander. Daar is kwaliteit en een killersmentaliteit voor nodig. We moeten een bepaalde volwassenheid gaan uitstralen."

Momenteel staat Go Ahead laatste, maar spijt heeft Fischer niet van zijn overstap. "Totaal niet zelfs. Natuurlijk is dit niet leuk. We staan onderaan en ik wil veel hoger staan. Daar baal ik ontzettend van. Maar ik heb die keuze toen wel met mijn volle verstand gemaakt, ook omdat ik iets anders wilde."