Ajax boekt zeldzame overwinning op Utrecht door hoofdrolspeler Schöne

22-01-2017 14:21
182

Ajax heeft zondagmiddag met minimaal verschil afgerekend met FC Utrecht. Lasse Schöne poetste een gemiste penalty in de tweede helft weg met een fenomenaal knal, tien minuten voor tijd: 0-1.

Het ene doelpunt doet vermoeden dat het gezapig was in Utrecht, maar niets was minder waar. Ajax startte goed aan het uitduel in Utrecht en kreeg kansen via Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten mocht ondanks concrete belangstelling van het Franse Lille in de basis beginnen. Scoren deed hij echter niet, net als onder meer Joël Veltman (kopbal voorlangs) en Hakim Ziyech (schot op de lat) in de eerste helft.

Na dertig minuten kroop Utrecht uit zijn schulp en prompt was het bijna raak. De van Ajax gehuurde Richairo Zivkovic gleed de bal op de lat na een snelle counter en voorzet van Nacer Barazite. In de minuten voor rust mocht het plotseling slordige Ajax zelfs van geluk spreken dat Utrecht de vele mogelijkheden niet wist om te zetten in een doelpunt.

Na dik een uur spelen leek het eerste doelpunt wél te vallen in Utrecht. Amin Younes, die opnieuw geen gelukkige wedstrijd speelde, schoot de bal op de hand van Barazite, waarna Lasse Schöne de penalty nam. De normaal zo kalme Deen schoot de bal tot zijn grote frustratie hoog over. De wedstrijd kon vervolgens beide kanten op vallen en kreeg tien minuten voor tijd alsnog een winnaar. Schöne maakte zijn gemiste penalty goed met een fenomenale knal van afstand: 0-1.