Bosz stelt vaste waarde teleur: Ik denk dat jullie het ook niet zagen aankomen

Bosz stelt vaste waarde teleur: "Ik denk dat jullie het ook niet zagen aankomen"

22-01-2017 15:20
42

Peter Bosz deed in de tweede helft van het gewonnen uitduel met FC Utrecht (0-1) een aantal tactische omzettingen, waarvan de wissel van Davinson Sánchez de opmerkelijkste was. De Colombiaan moest tot zijn grote teleurstelling plaatsmaken voor Matthijs de Ligt.

Dat had niets te maken met fysieke klachten. "Wij dachten dat we op die positie iemand moesten hebben die goed kan verdedigen, maar ook de ballen goed kan inspelen. Dat kan Matthijs beter dan Davinson", aldus Bosz tegen FOX Sports over de wissel van een kwartier voor tijd. De teleurstelling was van Sánchez' gezicht af te lezen. "Dat mag... Ik denk dat jullie de wissel ook niet zagen aankomen, of wel?"

De Ajax-trainer is blij met de zege van Ajax op FC Utrecht. "Ik ben tevreden over de overwinning en hoe we aan de wedstrijd begonnen, en ook over hoe we gevochten hebben als team toen het minder ging", zegt hij.

"Het eerste half uur was voor ons, daarna kregen we een moeilijke fase door slordig balverlies. Dan worden andere dingen gevraagd als je wilt winnen van zulke tegenstander. We hebben bij vlagen goed gevoetbald en met elkaar geknokt om de wedstrijd te winnen", aldus Bosz, die het gat met koploper Feyenoord weer ziet slinken naar vijf punten. "Dit was een hele belangrijke horde."