Gewilde NEC'er vergroot zorgen bij nieuwe hekkensluiter Roda JC

22-01-2017 16:22
10

Roda JC is de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou kwam ook tegen NEC niet tot scoren en ging met 2-0 onderuit.

Hoogstaand was het niet, zondag in De Goffert. Dat beide doelpunten vielen uit een penalty was dan ook veelzeggend. Na zes minuten opende NEC de score via Gregor Breinburg, die koel bleef vanaf de stip. Aan de 1-0 ging een overtreding van Dylan Werker op Mohamed Rayhi vooraf. De Roda-verdediger werd in de rust geslachtofferd door Anastasiou.

Ook in de tweede helft werd gescoord en opnieuw was het een strafschop. De voor Werker ingevallen Fredy Ananou haalde Ferdi Kadioglu onderuit en Breinburg pakte het cadeautje weer uit. Het waren de eerste treffers van Breinburg in 170 Eredivisie-wedstrijden. Hij stond intussen nog steeds in de belangstelling van LA Galaxy.

In het vervolg kwam Roda JC niet verder dan een afgekeurde goal van Mitchell Paulissen, waardoor Roda JC met dertien punten en slechts acht gemaakte doelpunten de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie af. De rode lantaarn wordt gedeeld met Go Ahead Eagles. NEC klimt naar het linkerrijtje (plaats negen) van de Eredivisie.