Excelsior en Go Ahead delen de punten in boeiend degradatiegevecht

22-01-2017 16:20
2

In een uiterst belangrijk 'zespuntenduel' tussen Excelsior en Go Ahead Eagles is geen winnaar gekomen. De wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten eindigde in Rotterdam in 1-1.

Excelsior had met name in de eerste helft het betere van het spel, maar kwam na amper tien minuten wel op achterstand. Pedro Chirivella velde doelman Warner Hahn van dichtbij. Excelsior kreeg daarna voldoende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar moest geduld opbrengen. De belangrijke treffer kwam er uiteindelijk wel. In de 27e minuut was Nigel Hasselbaink het eindstation na een Rotterdamse aanval.

Go Ahead liet de Rotterdammers vervolgens het spel maken en mocht blij zijn dat het in de theepauze slechts 1-1 stond. Na de rust waren de rollen omgedraaid. Go Ahead, hekkensluiter van de Eredivisie, nam het initiatief van Excelsior over, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De wedstrijd kende een boeiende slotfase, waarin beide ploegen voldoende mogelijkheden kregen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het bleef uiteindelijk 1-1.

Met het gelijkspel in Rotterdam schieten beide ploegen weinig op, maar Go Ahead zal het meeste balen van de puntendeling. De ploeg van Hans de Koning had met drie punten over Roda JC heen kunnen klimmen, maar het doelsaldo zorgt er wel voor dat de Limburgers de nieuwe hekkensluiter zijn. Excelsior komt in punten gelijk met PEC Zwolle en ADO Den Haag.