Bosz knipoogt na doelpuntloos optreden Dolberg: 'Het is een schande man'

Bosz knipoogt na doelpuntloos optreden Dolberg: 'Het is een schande man'

22-01-2017 17:10
29

Peter Bosz tilt niet te zwaar aan de vormcrisis van Kasper Dolberg. In de gewonnen competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht (0-1) had de negentienjarige spits het lastig.

Dolberg kreeg geen centimeter ruimte van directe tegenstander Willem Janssen, die daarbij binnen de lijntjes kleurde. Met een knipoog liet Bosz weten dat Janssen had moeten worden bestraft voor zijn verdedigende werk. "Kasper werd schandalig verdedigd", aldus de Ajax-trainer met een lichte grijns op zijn gezicht tegenover de NOS. "Door Willem Janssen, ja. Een schande man."

De manier waarop Dolberg wordt verdedigd kan volgens Bosz niet los worden gezien van de improductiviteit van de spits. Hij wacht al negen wedstrijden op een doelpunt. "Het wordt zo niet makkelijker voor een spits. Kasper is belangrijk. Hij heeft het nu even niet, maar dat komt wel weer."

Ook bij FOX Sports sprak Bosz openlijk zijn steun uit aan Dolberg. "Hij moet rustig blijven, maar gelukkig blijft hij dat ook. We raakten niet in de war toen hij er tegen NEC drie maakte en dat doen we nu ook niet. Ik zie dat Dolberg belangrijk is voor het elftal, altijd aanspeelbaar is en het de tegenstander erg moeilijk maakt. Hij gaat ze er weer inschieten."

Lees ook: Dolberg in dip: "Ik kan me voorstellen dat het van binnen iets met hem doet"