Kluivert lacht om blunder: Beetje vreemd, maar ik klapte maar netjes terug

Kluivert lacht om blunder: "Beetje vreemd, maar ik klapte maar netjes terug"

22-01-2017 19:26
11

De Eredivisie is nieuw voor Ajax-talent Justin Kluivert. Hoewel dat niet merkbaar is in zijn spel, verklaart hij wel te hebben geblunderd bij de warming-up tijdens het uitduel met FC Utrecht.

Op het moment dat Kluivert in de tweede helft begon met warmlopen, klapte hij naar het thuispubliek. "Ik ging lopen en dacht dat de supporters naar mij keken en klapten. Ik vond het al een beetje vreemd, maar ik klapte maar netjes terug", legt Kluivert uit aan Ajax Life. "Toen ik me bij de cornervlag omdraaide, zag ik dat er ook twee Utrecht-spelers met de warming-up waren begonnen. Die had ik helemaal niet gezien. Ik moest toen wel even lachen."

Ook na de wedstrijd viel het Amsterdamse supportersmedium wat op. Kluivert gooide na het laatste fluitsignaal zijn shirtje naar iemand in een vak met Utrecht-supporters. Het was zijn oom. "Hij zat in het thuisvak, maar is wel een echte Ajacied hoor", lacht hij. De zeventienjarige aanvaller maakte als invaller weer een goede beurt. "De trainer zei dat ik sneller was dan mijn tegenstander (Robin van der Meer, red.), dat ik hem moest opzoeken en de actie moest maken. Dat heb ik gedaan. Soms lukte het, soms niet."